SEO Byrån

Myter om Google del 1

Niklas Zintio

Niklas Zintio

Ägare Rocket Digital och verksam inom SEO i över tio år.

Myter om Google 1

Google läser inte din sida, dina inlägg och tittar inte på dina bilder. En dator  har inga ögon och kan i strikt mening inte läsa utan räknar, adderar och korrelerar information.

   

Google kommer titta på en sida, räkna sökord, hur många gånger de repeteras, var de finns på sidan och vilka ord som borde passa ihop med ämnet du valt för inlägget osv. och jämföra det med andra sidor. 

Om man tittar på sidor som rankar högt på sökord återkommer definitivt ett mönster i sidstrukturen. En av mina favoritsidor som väldigt tydligt demonstrerar hur enkelt SEO kan fungera och som enligt förvånansvärt många gurus säger inte borde fungera längre är den här sidan: Sälja Guld

Den ligger etta på sökordet ”sälja guld” och har jag gjort de så länge jag kan minnas. 

Den har allt en modern SEO-konsult menar inte fungerar. I texten repeteras sökordet absurt många gång och varieras dessutom in rubrikerna. Till och med för en utomstående framstår det som väldigt enkelt eller hur?

Jag tycker sidan är vacker därför den sannolikt skapats av någon som fokuserar på vad som fungerar och vågar experimentera själv bortom rådande konsensus. 

Skriva bra innehåll ?

Lyssnar man på Google är deras tips på hur man rankar högt att skriva bra innehåll. Om man frågar dem vad som är bra innehåll kommer de svara det är upp till innehållsskaparen att reda på som är experten. 

Är sidan jag nämnde verkligen den bäst skrivna artikeln om ämnet? Om vi beaktar att sökordet  ”sälja guld” har skrivits minst 4 390 000 gånger på nätet torde oddsen vara låga.  Även om det är den absolut bästa artikeln vad är viktigast för Google tror du? 

Min proposition är att Google inte letar efter unikt innehåll, inte heller det som är bäst utan följer ett mönster som datorn kan förstå. Ergo, vill du förstå hur du rankar högre på ett sökord, titta på första platsen och försök dra slutsatser. 

Med det sagt är både du och jag människor varpå mitt förslag är att du ändå försöker skriva texter för människor. Vill du läsa mer, har jag skrivit ett inlägg om hur man skriver seo text

Är det värt att synas på Google?

Du kan få din hemsida att synas högt på Google utan att det kostar något, men då måste du förtjäna att synligheten. Räkna med att behöva lägga 100-tals timmar om du skall göra jobbet själv i en konkurrensutsatt bransch. 
 

Slutord. Givetvis kan det vara något mer komplext, men det här en bra början. Kopiera inte, men stjäl det uppenbara och addera någonting som gör din text lite bättre. Det räcker ofta långt!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs mer

Vilken temperatur har din trafik?

Jag gillar inte att strosa runt på köpcenter.  Mitt motto är köpa så snabbt som möjligt, och lämna direkt. Min fru däremot är

Vilka är vi?

Vi har kunder i hela Sverige. Bland annat i Åkersberga, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Jönköping, Kalmar, Luleå, Malmö, Nyköping, Örebro, Södertälje, Sollentuna, Upplands Väsby, Uppsala, Vallentuna, Västerås, Växjö och hjälper flera bolag med sökmotoroptimering och Google-Adwords internationellt. 

Vi bygger hemsidor, sätter upp kampanjer i sociala medier och hjälper kunder med deras övergripande digitala strategi. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *