SEO Byrå Stockholm

SEO Byrå

Rocket Digital är en SEO byrå som hjälper företag med sökmotoroptimering i Sverige och internationellt. 

Sökmotoroptimering med Rocket Digital

Vi är en liten personlig byrå baserad utanför Stockholm som hjälper allt ifrån börsnoterade företag i Sverige till taxiföretag i London och spelbolag på Malta. Vi är SEO nördar!

Teknisk Analys

Vi tittar på upp till 40-punkter i en grundlig teknisk analys av din webbplats enligt Googles riktlinjer.

Sökordsanalys & Strategi

Sökord lever i sin egen konkurrensmiljö på Google. Vi gör en analys av din marknad.

On-page optimering

Hemligheterna är gömda mitt framför dina ögon! Små ändringar ger oftast vinster som snabbt kan förändra er trafik till sidan

Förtroendesignaler

Google vet i praktiken inte vilka sidor som drivs av riktiga organisationer, företag och människor. Därav att de tittar på förtroendesignaler

Auktoritet

Det här är kanske den största påverkansfaktorn av alla, Nämligen mängden inkommande länkar till din webbplats.

Avstämningar & Support

Vi stämmer av med er löpande och kvartalsvis. Är ni osäkra? Eller behöver hjälp finns vi alltid där.

Sökmotoroptimering

Google är utan tvekan världens största sökmotor. Vi, alltså du och jag är online 24/7 och gör både medvetet och omedvetet 100-tals sökningar på Google varje vecka. Det är ingenting man går runt och tänker på, inte ens vi som arbetar med det här varje dag reflekterar över det särskilt mycket. 

Om man dock verkligen kan ta in vad jag precis skrev så förstår man utan vidare att närvaro på Google är otroligt viktigt. Man kan givetvis lyckas på andra sätt, men varför inte satsa åtminstone en del av sitt krut på den sannolikt viktigaste marknaden? Bara i Sverige görs det över 40 miljoner sökningar varje dagVi sökoptimerar hemsidor för våra kunder räkning  för bättre positioner och mer relevant trafik till sin hemsida.

Frågor & Svar

Att ha en webbplats utan att aktiva arbeta med SEO är som att sätta upp en skylt i skogen där ingen kan se den.

Att bara ha en webbplats kommer inte räcka för att skaffa nya kunder även sökmotorsoptimering självklart inte är den enda möjligheten. 

SEO genererar på sikt gratis trafik till din sida. Över tid, förutsatt man gjort rätt så kommer ni se en positiv avkastning. 

Ads ger typiskt sätt snabba resultat. Man kan enkelt se vad som fungerar, respektive vad som inte gör det. Däremot så växer inte intäkterna över tid utan man är beroende av att köpa fler annonser. En bra som kostar någon tusenlapp att ta fram kan i praktiken generera miljontals kronor i intäkter. 

Därmed inte sagt det ena är bättre än de andra utan fungerar bra i kombination. Det viktiga är egentligen att man förstår sina egna nyckeltal och hur mycket varje enskild kund genererar i vinst. 

Det finns dessvärre många faktorer som påverkar hur snabbt en sida ökar i ranking på Google. Vad ert utgångsläge är samt konkurrensen i branschen är mest avgörande och vilka insatser som ovanstående dikterar. 

Säljer man exklusivt en tjänst lokalt i ett mindre samhälle är startsträckan sannolikt kort. Om man vill ranka på sökord där konkurrensen är 100-tals företag som slåss om samma sökord är sträckan  mycket längre. 

Det beror på era ambitioner, ert utgångsläge och konkurrensen i er bransch. 

Somliga kunder vill ha specifika tjänster och inte helhetskoncept också vilket vi försöker tillgodose. 

Med andra ord är det inte helt enkelt att svara på vad SEO kostar eftersom varje kunds förutsättningar är unika. 

Det är fantastiskt när kunder är duktiga skribenter, motiverade och kan stå för den här biten själva eftersom det hjälper när faktiska experter håller i pennan. Givetvis får man instruktioner. 

Så är det dock inte i 90% av fallen varpå vi bistår med innehåll som författats av professionella skribenter. 

SEO står för Search Engine Optimisation eller på Svenska sökordsoptimering. 

Vad är det exakt? Det spelar ingen roll om du frågar proffs eller amatörer så kommer alla ge dig olika svar. Däremot tror jag vi kan vara överens om att syftet är att öka en hemsidas synlighet på sökmotorer igenom att uppnå höga positioner. 

Det är svårt att besvara utan titta på konkurrensen på era sökord samt er hemsida och närvaros utgångsläge. 

 

Jag tycker handen på hjärtat inte alltid SEO är värt det för alla bolag. Det är svårt att förklara vad jag menar utan att skriva 1000 ord om saken, men i somliga är det för dyrt i förhållande till vad kunden kan förväntas tjäna. 

Det finns företagstyper som kanske inte är meningslösa att optimera för, men nästan. Alla vet t.ex. var deras lokala ICA ligger redan eller den enda golfbanan på orten. 

Det skiljer sig nog åt. Somliga jobbar mest med försäljning, andra kanske har 2-3 stora kunder jobba heltid för medans en del bolag fungerar i princip som IT-konsulter som hyr ut personal. 

Vi försöker bygga hemsidor som ska förändra våra kunders intäkter över tid där allting är perfekt för Google ranking. 

Beroende på vilka SEO insatser ni önskar eller behöver så varierar kontraktslängden för sökmotoroptimering

De flesta vill inte betala i en klumpsumma för de insatser man oftast kan göra direkt. Istället vill man göra förändringar över tid och dessutom ha support. 

Vad vi kan lova är att försöka möta era önskemål med en skräddarsydd offert.

Nej, det gör vi i regel inte med vissa undantag. Vi har företag i samma bransch, men inte sådana som geografiskt konkurrerar med varandra. 

Det är inte omöjligt att räkna ut, men nästan. Som sagt, det beror på er bransch och er sidas utgångsläge. 

Man väljer. Antingen så gör vi det åt er eller så implementerar ni förändringarna vi önskar själva. 

Ja, vi jobbar med länkar. 

Det beror på vad du tror kunna dig tjäna på öka din trafik samt dina leads med i somliga fall 1000% per månad? 

Nej, om du är villig att lägga in timmarna på att lära dig SEO så behöver du ingen konsult. Dessutom är det rätt så roligt!

Däremot om du tror dig kunna tjäna mer pengar på att fokusera på din spetskompetens avråder jag dig starkt eftersom ens kunskaper i princip är dagsfärska. 

På den nivån ni önskar. Om vi säljer konsulttimmar redovisar vi hur tiden använts. 

Vill ni ha information om sökordens position, konvertering och hur trafik utvecklats så tar vi fram det efter önskemål. 

Det går inte att svara på utan veta mer om er hemsida och ert företag. Den snabbaste hemsidan jag rankat började få försäljningar efter en vecka på organiska besökare ifrån Google. 

Vad våra kunder säger

SEO

Vi har kunder i hela Sverige och hjälper flera bolag med sökmotoroptimering internationellt. Inte bara SEO utan vi bygger hemsidor, sätter upp kampanjer i sociala medier och hjälper kunder med deras övergripande digitala strategi. 

Vilka är vi?

Vi har kunder i hela Sverige. Bland annat i Åkersberga, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Jönköping, Kalmar, Luleå, Malmö, Nyköping, Örebro, Södertälje, Sollentuna, Upplands Väsby, Uppsala, Vallentuna, Västerås, Växjö och hjälper flera bolag med sökmotoroptimering och Google-Adwords internationellt. 

Vi bygger hemsidor, sätter upp kampanjer i sociala medier och hjälper kunder med deras övergripande digitala strategi.