SEO Gävle

Rocket Digital är en SEO  byrå i Gävle som hjälper företag med sökmotoroptimering i Sverige och internationellt. 

SEO, att optimera sin hemsida för att den ska ligga i topp på sökmotorerna kan många gånger te sig som magi, men framför allt handlar lyckad SEO om hårt och systematiskt arbete med utgångspunkt från vår kännedom om din verksamhet och vem du vill nå på webben.

Vi börjar alltid med en analys av dig och din verksamhet. Därefter undersöker vi hur dina önskade besökare ser ut och hur de uttrycker sig när de söker efter dina produkter och tjänster på webben. Med det som utgångspunkt hjälper vi dig vidare, hela vägen till toppen av resultatlistan.

Sökmotoroptimering & Marknadsföring i Gävle

SEO är ett effektivt sätt att synas på online och inte minst kostnadseffektivt i jämförelse med köpt media. Vår kärnprodukt består av: Organiskt sök, On-Page SEO, Länkar, Sökordsanalys och Resultatrapportering. Kontakta oss idag för fri konsultation!

Kontakta oss

Organiskt sök

Resan till toppen börjar med en sida som i Googles ögon är tekniskt tydlig, kombinerat med innehåll som är av hög kvalité.

SEO Strategi

Vi står redo att analysera och implementera en On-Page SEO strategi för att boosta er ranking och förbättra er konvertering.

Länkar

En essentiell del av SEO är länkar. Vi är experter inom det här området med erfarenhet ifrån världens mest konkurrensutsatta branscher.

Bäst på SEO-strategi i Gävle

De flesta pratar om vikten av att investera i organiskt sök men vår erfarenhet säger oss att företagare bara satsar en bråkdel av den totala marknadsföringsbudgeten på just SEO. Varför är det så? Vår gissning är att de flesta upplever SEO som diffust och jobbar med optimering i omgångar istället för kontinuerligt.

Den bästa SEO strategin är om du frågar oss framtagen med kundens förutsättningar i fokus. Att välja rätt sökord kommer att driva mer trafik till er webbplats, förbättra avslutsfrekvensen och öka era intäkter. 

Lokal SEO i Gävle

Vi hjälper framgångsrikt företag att marknadsföra sig var som helst, över hela Sverige eller på utpekade orter. Har du verksamhet i Gävle med en filial till exempel i Göteborg, som du vill marknadsföra lite extra kan du med förtroende höra av dig till oss.

Vi har verktygen och kompetensen för för att jobba med lokal SEO och onlinemarknadsföring i Gävle och på andra orter, helt enligt dina önskemål.

Kontakta oss

Tveka inte att höra av dig om du vill lyckas med din organiska närvaro!

Kontakta oss

Vi hjälper företag med SEO i Gävle och över hela världen

Sökmotoroptimering tar ofta sikte på en specifik ort eller region. Det gäller i synnerhet om du levererar produkter eller tjänster som kräver fysisk närhet till kunderna. Vi hjälper förstås gärna dig som finns i Gävle med omnejd, men ingenting hindrar att vi hjälper dig även om du befinner dig på andra sidan jorden.

Har du en vara eller tjänst som säljs globalt ser detaljerna lite annorlunda ut, men processen för att nå resultat är densamma. Kan vi inte hjälpa dig på egen hand med till exempel språkanpassningar tar vi hjälp av våra partners världen över. Webben vet inga gränser.

SEO-tjänster kräver ingen fysisk leverans. Därför har det egentligen ingen betydelse var du finns. Vi hjälper dig med SEO var du än finns i världen. Hör av dig så återkommer vi och presenterar oss och vårt erbjudande, på plats hos dig eller i en videokonferens på webben.

Vi lever som vi lär

Vi arbetar bara med kunder som som vill nå toppen och vi åtar oss bara ett uppdrag när vi är säkra på att kunna ge dig en topplacering bland sökresultaten för din bransch. Om vi inte ser förutsättningar för att vi ska kunna lyckas att, i samarbete med dig, skicka dig till toppen tackar vi helt enkelt nej.

Det kan verka lite stelbent och oflexibelt, men vi påstår att vi har goda skäl till det och att vi faktiskt vet vad vi håller på med. Det finns alltför många lycksökare inom SEO och webbutveckling och vi tänker inte sälla oss till till dem. Vi är bättre än så och tänker inte ge dig falska förhoppningar.

När det gäller SEO finns vissa spelregler men en sak vi inte har kontroll över är hur omvärlden ser ut. Därför gör vi en noggrann analys och individuell avvägning av varje uppdrag innan vi kör igång. Om vi inser att resultatet inte kommer att kunna bli i linje med vad du har anledning att förvänta dig säger vi helt enkelt nej. Det är ärligast så.

Vad är SEO?

SEO, eller sökmotoroptimering, består i grunden av några enkla steg:

  • Analys av din verksamhet och vilka du vill nå med din hemsida
  • Identifiering av söktermer som dina besökare använder för att hitta dig
  • Anpassning av hemsidans text och annat innehåll till önskade söktermer
  • Optimering av navigationsstrukturen så att dina besökare når sitt mål snabbare
  • Uppföljning och identifiering av ytterligare förbättringsåtgärder

Visste du:

Att antalet av alla köp som börjar med sök är 93%
Att 3/4 av alla som Googlar aldrig tittar på sidan 2. Alltså 75%
Att en majoritet bara klickar på organiska resultat? Hela 70%
Att antalet som klickar på 1:a organiska resultatet är 33%

Vanliga frågor

Hur lång tid tar det att ranka ett sökord?

De flesta som köper SEO tjänster stirrar sig blinda på ett par sökordsplaceringar och kopplar eventuell framgång till deras position i Googles index.  Frågan man bör ställa sin SEO byrå  är: ”Hur lång tid tar det för er att börja generera leads och försäljning?

Vad är kostnaden för sökmotoroptimering?

Priset på SEO hänger oftast ihop med hur konkurrensutsatt ett sökord är, vilken bransch man verkar i samt hur stor sajt eller e-handel det är man vill optimera. Vår prismodell är i huvudsak baserad på hur lång tid vi tror jobbet kommer ta och vilka resurser som behöver engageras för att matcha kundens ambitioner.

Fördelar med SEO?

En optimerad sajt som syns högt i sökmotorerna jobbar för dig 24/7 året om. Det är fel att kalla placeringarna gratis, i och med de kräver både kontinuerligt arbete och investeringa. Och andra sidan, så finns det oss veterligen ingen marknadsföringskanal vars return of investment är lika bra som höga placeringar i Google.

Hur lyckas man med SEO?

Den bästa strategin när det gäller SEO generellt är att titta på sajterna som ligger i toppen av era sökord. Hur ser de sajterna ut? Hur mycket text använder man, titlar rubriker m.m. Finns det inga bra exempel, så besöker man med fördel motsvarade sidor i USA som ligger högt på Google på era sökord.

Fungerar fortfarande länkar?

Länkar är fortfarande väldigt viktiga även Google hela tiden adderar fler parametrar för att bedöma en sidas värde. Länkar kan fortfarande ta din sida till första platsen, men utan bra innehåll och en användarvänlig sida kommer du inte stanna där oavsett mängden.

SEO referenser & kunder i urval

ROCKET DIGITAL

VI hjälper er att uppnå topp positioner på Google