SEO Byrån

Vad är Elementor

Elementor är en så kallad ”drag and drop builder” för WordPress. Pluginet hjälper dig att skapa vackra sidor med hjälp av en visuell redigerare. Kort sagt, det är utformad för att du snabbt ska kunna bygga dynamiska webbplatser med relativt avancerade funktioner. 

Att skapa en webbplats kan bli mycket fram och tillbaka mellan utvecklare, copywriters och projektledare. Det kan ta månader bara att få enkla ändringar på sin webbplats.

Med verktyg som Elementor blir det superenkelt för icke-kodare att skapa den WordPress-webbplats de vill ha. Därtill kan man spara miljontals kronor i utvecklingskostnader. 

Vad kan du bygga med Elementor?

Elementor är ett effektivt verktyg för att bygga vad som helst – från hela webbplatser till specifika målsidor. Du kan designa försäljningssidor, landningssidor och till och med anpassade formulär. Om du kan föreställa dig det kan den här Elementor hjälpa dig att designa det.

Elementor och SEO

Det finns många faktorer när det kommer till din SEO-rankning och hur snabbt en hemsida laddar är en av dem. En webbplats som laddas snabbt hjälper dig i sökresultaten samtidigt som den förbättrar användarupplevelsen.

Tyvärr, som de flesta WordPage-sidbyggare kan installation av Elementor ha en negativ inverkan på sidans hastighet. 

Effekten elementor har på hastigheten är marginell om man gör det på rätt sätt, och en webbplats med Elementor installerat kan lätt laddas tillräckligt snabbt för alla användare och för SEO-prestanda. *Observera  de flesta plugins du kan installera i WordPress har en negativ hastighetspåverkan.

Optimera Elementor för SEO

Elementor är förmodligen den bästa byggaren för att snabbt och kostnadseffektivt att bygga en websida. Man kan med medvetna val i designfasen göra en snabb sajt, men om man är oerfaren kan det lätt hända att man omedvetet bygger en sida som sökmotorer inte tycker om därför att designvalen gör sidan sakta. 

Och andra sidan. När användare inte gillar dina sidor lämnar de ofta snabbt och med en negativ upplevelse av din webbplats – vilket du gissade rätt, är något Google mäter för SEO och därför kan skada dig också, 

Elementor är inte perfekt i alla avseende, men den bästa buildern om du frågar oss. 

Vilka är vi?

Vi är en digital webbyrå i Stockholm som hjälper företag bland annat i Åkersberga, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Jönköping, Kalmar, Luleå, Malmö, Nyköping, Örebro, Södertälje, Sollentuna, Upplands Väsby, Uppsala, Vallentuna, Västerås, Växjö, Täby att utveckla deras digitala närvaro. Är ni på jakt efter ny hemsida eller e handel? Slå oss en signal eller maila, vi älskar att prata om digitala strategier.