SEO Byrån

Indexera hemsida Google

Hur får man sin hemsida att synas på Google? Det enklaste sättet är att registrera ett Google Search Console konto och lägga upp sin sidas sitemap. Om du vill veta om Google redan indexerat din sida kan du enkelt kontrollera detta igenom att skriva in site:dinhemsida.se i Google.

Så här beskriver Google själva deras process för indexering.

Genomsökning: Google laddar ner text, bilder och videor från sidor som hittas på internet med automatiserade program som kallas sökrobotar.

Indexering: Google analyserar text, bilder och videofiler på sidan och lagrar informationen i Googles index, som är en stor databas.

Visa sökresultat: När en användare söker på Google returnerar Google information som är relevant för användarens sökfråga.

Är din sida satt till att indexera?

När en webbyrå utvecklar en ny hemsida brukar man typiskt be sökmotorer att inte indexera utvecklingssidan. Dels därför man inte vill konkurrera med den befintliga sidan, dels därför man inte vill visa upp en halvklar sajt.

Problemet är att många webbutvecklare glömmer att be sökmotorerna indexera den nya sidan efter att man bytt varpå den nya inte syns på Google. Dubbekolla med dina utvecklare att sidan är satt till indexering om ni precis bytt sida och syns inte längre.

Hur gör jag min hemsida sökbar på Google?

Om din webbplats eller sida är ny kanske den inte finns med i Googles index än eftersom de inte har haft möjlighet att genomsöka eller indexera den än.

Det tar lite tid efter att du har lagt upp en ny sida innan Google genomsöker den, och än mer tid att indexera den. Den totala tiden kan vara allt från en dag eller två till några månader, vanligtvis, beroende på många faktorer.

Tips är att registrera ett Google Search Console konto och ladda upp er sitemap.

Varför syns inte min hemsida på Google?

De vanligaste orsakerna till att du inte hittar din hemsida:

  • Google har ännu inte indexerat din webbplats. Detta är vanligast med helt nya webbplatser.

  • Google anser inte att din webbplats är tillräckligt ”pålitlig” eller ”relevant” för att visa den för de sökord du vill ranka för.

  • Du har blockerat googlebot-sökroboten i din robots.txt.

  • Du har ställt in en sida eller hela webbplatsen på ”noindex”

  • Du har ådragit dig ett straff och Google har avindexerat din webbplats.

  • Det finns ett tekniskt problem med din webbplats som hindrar Google från att genomsöka och indexera din webbplats.

Behöver ni hjälp med att ta reda på varför just er hemsida inte är indexerad är ni välkomna att kontakta oss.

Hur ofta indexerar Google?

Beroende på hur aktiv din webbplats är kan du förvänta dig att Google genomsöker den varje dag och upp till var trettionde dag.

Webbplatser som uppdateras regelbundet tenderar att genomsökas oftare. Dels därför internet är närmast oändligt och Googles resurser inte är oändliga varpå sidor som ofta förändras med nytt innehåll får mer uppmärksamhet.

Överhuvudtaget verkar där finnas en stark korrelation emellan ranking i Google och hur ofta man förändrar innehållet på sin hemsida. Aktiva sajter premieras.

Vad är ett index och indexering?

Googles index liknar ett index i ett bibliotek som listar information om alla de böcker som biblioteket har tillgängliga. Istället för böcker listar Googles index alla webbsidor som Google känner till och arrangerar dem i en ordning baserat på 100-talet kvalitetsparametrar.

När Google besöker din webbplats upptäcker den nya och uppdaterade sidor och uppdaterar Googles index.

Behöver ni hjälp att indexera er hemsida på Google?

Rocketdigital.se erbjuder anpassade SEO-tjänster för att hjälpa ditt företag att ranka högst i Google och generera mer intäkter online. Vill du veta mer? Kontakta oss eller ring oss på 010-750 07 41 för en kostnadsfri SEO-offert!ett

Vilka är vi?

Vi är en digital byrå i Stockholm som hjälper företag bland annat i Åkersberga, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Jönköping, Kalmar, Luleå, Malmö, Nyköping, Örebro, Södertälje, Sollentuna, Upplands Väsby, Uppsala, Vallentuna, Västerås, Växjö, Täby att utveckla deras digitala närvaro. Är ni intresserade av remarketing? Slå oss en signal eller maila, vi älskar att prata om digitala strategier. 

Dela

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *