SEO Byrån

Företags email

En företags email är en e-postadress som innehåller ditt företagsnamn. Som exempelvis som dittnamn@dinwebbplats.se, snarare än en gratis e-postklient som slutar med företagsnamn@gmail.com.

Professionell e-post är ett måste för företag av alla storlekar och kommer med ett antal fördelar från trovärdighet till säkerhet.

Har du redan en hemsida eller en domän? Då är det sannolikt enklast att att sätta upp e-post adressen där du redan hostar sajten eller domänen. Om inte, följer här ett par enkla steg hur man för för att skapa en företagsmail.

Innehållsförteckning

Hur man skapar en företagsmail

Det finns flera olika sätt att starta och få en företagsmail. Vi rekommenderar egensajt.se som är en svensk leverantör eller Google Workspace som är en av världens mest populära e-postleverantörer.

Så här skapar du en företagsmail hos Egensajt.se

 1. Registrera och köp en domän om du inte redan gjort det här.
 2. Gå till kontrollpanelen.
 3. Under E-post hittar du lägga e-post adress.
 4. Lägg till e-mail adressen du önskar.
 5. Ladda ner en e-postklient och lägg in uppgifterna du får av egensajt.se

En stor fördel med företagsmail hos egensajt.se är du kan få hjälp både via mail och telefon på svenska. Deras support är därtill i världsklass och kan hjälpa dig lösa alla eventuella problem och besvara frågor.

Så här skapar du en företags-e-postadress med Google Workspace:

 1. Gå till workspace.google.com och klicka på ”Kom igång”
 2. Ange din kontaktinformation (t.ex. företagsnamn, anställda och land)
 3. Ange om du redan har ett domännamn
 4. Om du har en domän kommer du att uppmanas att ansluta den. Om du inte har en domän kommer du att bli ombedd att köpa den.
 5. Välj en plan och slutför betalningsprocessen

Tänk på att när du skapar ett företags-e-postmeddelande med Google Workspace börjar du automatiskt en kostnadsfri 14-dagars provperiod. Så använd tiden för att bestämma om det är rätt e-postleverantör för dig, och om inte prova en annan leverantör.

Varför skaffa en proffesionell företagsmail?

Företags-e-post är ett måste för företag av flera anledningar. Det ger dig inte bara ett sätt att separera dina företagsmail från personlig e-post,utan den ser också mer professionell ut. Det gör ditt företag mer minnesvärt, ger mer kontroll och ökar din säkerhet.

Fler orsaker till att ha en ordentlig e-postadress till din företagsmail.

 1. Skapar trovärdighet: När du skickar ett e-postmeddelande till potentiella kunder från en professionell e-postadress skapar det förtroende.

 2. Värumärkesnärvaron: Föreställ dig att dela en företagswebbadress med en potentiell kund och sedan skicka ett förslag eller produktinformation från ett personligt e-postkonto. Detta kommer förvirra den potentiella kunden och en förvirrade köpare är mindre benägna att köpa. När du skickar ett e-postmeddelande från ditt företags e-postkonto förbättrar det varumärkeskonsistensen och därmed chanserna för konvertering.

 3. Mer minnesvärd: Till skillnad från ett personligt e-postmeddelande är ett företags-e-postmeddelande direkt kopplat till ditt företag och din webbplats, vilket gör det lättare att komma ihåg.

 4. Ökar kontrollen: Med företags-e-post kan du konfigurera en administratör och hantera alla e-postkonton. Du kan till exempel skapa nya personalkonton, samt ta bort gamla konton och ställa in vidarebefordran av e-post.

 5. Förbättrad säkerhet: De bästa leverantörerna av e-posttjänster för företag erbjuder förbättrade säkerhetsfunktioner för att hjälpa dig att ytterligare skydda dina konton. Att använda affärse-post är tillrådligt för att inte bara förbättra säkerheten för extern kommunikation utan även intern.

Professionell kommunikation kräver professionell e-post. Utöver ovanstående fördelar öppnar e-post för företag också upp dörren till fler integrationer, e-postadresser (t.ex. efternamn@dittföretag.com) och en mer organiserad verksamhet.

Vilka är vi?

Vi är en SEO byrå med kunder i hela Sverige. Bland annat i Åkersberga, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Jönköping, Kalmar, Luleå, Malmö, Nyköping, Örebro, Södertälje, Sollentuna, Upplands Väsby, Uppsala, Vallentuna, Västerås, Växjö och hjälper flera bolag med sökmotoroptimering och Google-Adwords internationellt. 

Vi bygger hemsidor, sätter upp kampanjer i sociala medier och hjälper kunder med deras övergripande digitala strategi. 

Dela

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *