SEO Byrån

Midjourney förvandlar dina tankar till konst. 

Midjourney är en intressant aktörer inom det lilla men växande området AI-konst som tar användargenererade ord och förvandlar det till konst. Plattformen växer väldigt snabbt och användare har redan genererat miljontals bilder som är svåra, för att inte säga omöjliga att särskilja ifrån konst människor skapat. 

Somliga menar det här kan vara slutet på kreativa yrken som konstnärer, grafiker och andra kreativa arbeten. Andra tror det kommer fungera som ett verktyg för nämnda yrkesgrupper och existera i symbios med demOavsett vad som händer i framtiden är det svårt att inte bli imponerad över både hastigheten och kvalitén på bilderna midjourneys artificiella intelligens kan leverera. 

AI:n skapade bilden nedan på mindre än 1 minut efter att jag skrivit rocket, future och in space

Nedan ett exempel på en bild som genererats av en långt mer sofistikerad än undertecknad med hjälp av orden: 

alone warrior facing an army, fantasy, red lightning, clouds, hyper realistic, very detailed, CryEngine + LuxCoreRender + MentalRay-Render + Raylectron + Infinit-D-Render + Brush + DirectX + Terragen + Cinema4d + After Effects + 4k UHD + immense detail + inter dimensional lightning + studio quality

Vill du se fler exempel är där över 500,000 bilder som användare genererat med hjälp av midjourney taggade på instagram.
 
Programmet har använts av den brittiska tidskriften The Economist för att skapa omslaget till ett nummer i juni 2022. I Italien publicerade den tidningen ”Corriere della sera” en serie skapad med Midjourney av författaren Vanni Santoni.

Vill du prova att göra AI konst?

Så här skapar du ett konto hos midjourney och börjar göra konstverk med hjälp av AI. 

  1. Skapa ett Discord-konto om du inte redan har ett.
  2. Gå till Midjourney.com och registrera dig. 
  3. När du har länkat ditt Discord-konto, navigera till Midjourney-servern och leta efter ”Newbie”-kanalen. 
  4. I kanalen – skriv /imagine och sedan vad du kan tänka dig. Skicka meddelandet och vänta i 60 sekunder tills boten skickar fyra bilder till dig.
  5. När du får dina bilder i kanalen kan du välja (V) och (U) för att få variationer respektive uppskalningar.
  6. Du kan sedan fortsätta att ladda ner din genererade konst

Vad tror du? Kommer AI producera all konst i framtiden eller kommer det finnas plats för människor?

Vilka är vi?

Vi är en SEO byrå med kunder i hela Sverige. Bland annat i Åkersberga, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Jönköping, Kalmar, Luleå, Malmö, Nyköping, Örebro, Södertälje, Sollentuna, Upplands Väsby, Uppsala, Vallentuna, Västerås, Växjö och hjälper flera bolag med sökmotoroptimering och Google-Adwords internationellt. 

Vi bygger hemsidor, sätter upp kampanjer i sociala medier och hjälper kunder med deras övergripande digitala strategi. 

Dela

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *